Persinformatie en downloads

 Terug

08/12/2014
De metaal- en technologiesector ondervindt al enkele jaren grote moeite om voor alle openstaande vacatures geschikte kandidaten te vinden. Om de jongeren te laten kennismaken met deze sector en hun eigen technische talenten te ontdekken organiseren TOFAM Oost-Vlaanderen en Stad Gent voor de derde keer de uitvinderswedstrijd Boetiek Techniek. Gezicht van deze uitvinderswedstrijd en het bijhorende evenement is actrice en presentatrice Tatyana Beloy. 

Technische talenten
Jan Muylaert, gedelegeerd bestuurder TOFAM Oost-Vlaanderen: “De metaal- en technologiesector is een hele diverse sector. Dat beseffen de jongeren en het grote publiek te weinig. Voor elke passie en elk talent is er een plaats in deze sector. Met Boetiek Techniek kunnen jongeren hun eigen technische talenten ontdekken en kennismaken met de vele opleidings- en carrièremogelijkheden van de metaal- en technologiesector.” 

Wedstrijd
Gezicht van Boetiek Techniek is actrice en presentatrice Tatyana Beloy.
Beloy: “Alle jongens en meisjes tot en met 14 jaar - dat is het basisonderwijs en de 1ste graad secundair - kunnen aan de wedstrijd deelnemen. Bedoeling is dat men ons verbaast door een technisch hoogstandje te bouwen of te ontwerpen. Alles wat men vindt mag men gebruiken: batterijen, het motortje van een elektrisch toestel, kleerhangers… Men kan ook proberen bestaande dingen te verbeteren of om te bouwen.”
Ondertussen hebben alle scholen een kalender in de bus gekregen van Boetiek Techniek. Toch is de deelname niet beperkt tot schoolklassen.
Beloy: “Men kan zich zowel individueel als in groep inschrijven. Prijzen zijn er zowel voor individuele inzendingen als voor klasgroepen of jeugdbeweging. De prijzenpot bedraagt ruim 2000 euro.”

Evenement in Gent
De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het slotevenement van Boetiek Techniek op zaterdag 25 april 2015. Dat heeft plaats midden in het centrum van Gent op het Sint-Baafsplein en het Emile Braunplein. Het evenement is vrij toegankelijk voor het grote publiek.
“Oost-Vlaamse bedrijven en organisaties uit de metaal- en technologiesector tonen die dag in verschillende boetieks hun technisch kunnen en bieden diverse workshops aan. Die doe-activiteiten zijn specifiek ontworpen voor 10- tot 14 jarigen. Kinderen maken op die manier op een originele manier kennis met allerlei technische vaardigheden. En de ouders kunnen misschien zo tijdens een middagje Gent het technisch talent van hun kind ontdekken,” besluit Jan Muylaert, gedelegeerd bestuurder TOFAM Oost-Vlaanderen.

Jongeren kunnen zich tot 3 april 2015 inschrijven voor de wedstrijd. Wie zich echter vóór 13 januari inschrijft krijgt een BT15 verrassingspakket.
Wedstrijdreglement en verdere info is te vinden op http://www.boetiektechniek.be

Perscontact: Karen Maes – TOFAM Oost-Vlaanderen – 0497 52 97 77

TOFAM Oost-Vlaanderen: TOFAM staat voor het Tewerkstellings- en OpleidingsFonds Arbeiders Metaal. Dit is een initiatief van de werkgevers en vakbonden uit de sector. TOFAM werkt aan de afstemming van de arbeidsmarkt en het opleidingsaanbod aan de noden van de bedrijven uit de deelnemende sectoren: metaal, kunststoffen, machinebouw, elektronica en automotive.

Download persbericht
Download BoetiekTechniek_logo_hires.jpg
Download BoetiekTechniek_logo_lores.jpg
Download BoetiekTechniek_logo.eps
Download BT_Tatyana_hires1.jpg
Download BT_Tatyana_hires2.jpg
Download BT_Tatyana_lores1.jpg
Download BT_Tatyana_lores2.jpg
Download BT_Tatyana1.pdf
Download BT_Tatyana2.pdf

Partners vorige editie Boetiek Techniek: