Vorige edities

Editie 2015
Op 25 april 2015 kon je opnieuw in hartje Gent kennis maken met speciale techniek boetieks.
Want techniek is sjiek: de metaal- en technologiesector toonde zich met speciale demonstraties, doe-activiteiten en infostands.

Oost-Vlaamse bedrijven en organisaties zakken af naar het Sint-Baafsplein en Emile Braunplein en toonden er hun technisch kunnen.

De doe-activiteiten werden specifiek ontworpen voor 10- tot 14-jarigen. Ze gaven jongens en meisjes de kans om kennis te maken met technische beroepen en opleidingen. Van design tot hightech en mechanica: je kon er jouw talent ontdekken!

Videoverslag 2015 (lang)
Bekijk videoVideoverslag 2015 (kort)
Bekijk video
Editie 2013

Op 18 april 2013 had de 2de editie van Boetiek Techniek plaats terug in Gent maar ditmaal op het Sint-Baafsplein en het Emile Braunplein / Poeljemarkt met de nieuwe Stadshal inbegrepen.

 

Samen met de stad Gent hebben een 20-tal enthousiaste Oost-Vlaamse bedrijven en organisaties een aaneenschakeling van boetieks met doe- & kijkactiviteiten in mekaar gestoken. Zo kon men bv. een eigen radio maken, een wagen op afstand bedienen, juweeltjes maken met een 3D printer, een camion bouwen en strijden met robotjes.
Ook de hele kleintjes konden zich uitleven in de speciale kinder-boetiek.

 

 

De prijsuitreiking van de BT-wedstrijd had plaats in de namiddag en tal van mooie prijzen zijn uitgedeeld.

 Videoverslag 2013 (9min)
Bekijk video
Editie 2012
Boetiek Techniek brengt jongeren en techniek samen.

Op 12 mei vond Boetiek Techniek plaats.
Honderden enthousiaste bezoekers maakten van dit evenement een succes.
Aan allen die zijn komen meebouwen, -knutselen en -denken: bedankt!

Kan jij, net zoals de Buffalo's deze BristleBot maken?
Bekijk video
Jullie hebben van het Sint-Baafsplein en de Korenmarkt één grote creatieve werkplaats gemaakt. Het was prachtig om te zien. TOFAM Oost-Vlaanderen en de Stad Gent waren zeer blij om al die jonge breinen en handen aan het werk te zien. Blijf allen de wondere wereld van techniek en design ontdekken, blijf proeven van de vele mogelijkheden die techniek biedt en vooral, blijf experimenteren met je technische talenten!

Foto’s van het evenement vind je op onze Facebookpagina. Misschien sta jij er ook op!

Meer informatie over de uitslag van de wedstrijd vind je op onze wedstrijdpagina.

Tot slot willen we ook alle medewerkers en deelnemende bedrijven een welverdiende pluim geven voor hun inzet: jullie passie voor techniek is zeer aanstekelijk!