Wedstrijd 2012

De deadline voor de wedstrijd was 22 mei. Op 23 mei kwam een deskundige jury bijeen om de winnaars te kiezen. Filmpjes en foto’s van de winnaars staan op onze Facebookpagina.

Uit de vele originele en vernuftige inzendingen selecteerde de jury de volgende winnaars:

Individueel
 
 • De Mooiste inzending: Matti Sanctorum.
  Matti verbeterde het skateboard en vond tegelijkertijd een oplossing voor de niet erg mooie fluohesjes die je op de fiets moet dragen. Veilig en trendy!
   
 • Origineelste inzending: Margot Claes.
  Margot loste de vrouwelijke tweedstrijd tussen schoonheid en comfort op met de inklapbare hak. Lopen achter de tram of op de catwalk? Met deze schoenen kan je beide doen!
   
 • De Bruikbaarste inzending: Jenthe Roose
  Met zijn penaltytrapper vond Jenthe een ingenieus systeem uit om keepers te trainen op penalty’s, zonder dat Arjen Robben in de buurt moet zijn!
   
 • Algemene winnaar: Arne Stroo (met hulp van Emil Kerckhove)
  Biljarten is leuk en spannend. Maar minder leuk is het eindeloos verzamelen en klaarleggen van de ballen. Laat de biljartopruimer het werk in jouw plaats doen. Bovendien kuist hij ondertussen ook het tapijt, zodat jij je concentratie kan behouden voor een volgende winnende bal.

In Groep
 
 • De Mooiste: Birthe en Nicky, KAMSA, Aarschot
  Een verfijnd ontwerp van een helikopter die werkt op zonne-energie, en die er zowel in de lucht als op de grond fantastisch uitziet!
   
 • De bruikbaarste: Stefan, Stef, Jasper en Shane, KAMSA, Aarschot
  Een mechanisme waarbij twee boten varen, gebruikmakend van dezelfde energie. Een efficiënte manier van reizen!
   
 • De origineelste: Fauve en Noor Desutter
  Twee zusjes ontwierpen de automatische tuinier. Een ingenieus maar eenvoudig systeem dat ervoor zorgt dat jouw plantjes automatisch de perfecte hoeveelheid water krijgen.
   
 • De algemene Winnaar: Het zesde jaar van de basisschool Vinkt
  Een fiets is altijd gezond, zowel voor het milieu als voor het lichaam. Deze petflespletfiets voegt daar nog een extraatje aan toe, want met deze uitvinding kan je terwijl je traint de afvalberg verkleinen!

Alle individuele winnaars werden beloond met een waardebon van Opitec t.w.v. 100 euro (de algemene winnaar kreeg een bon van 200 euro) en een reistas en rugzak van Samsonite t.w.v. 200 euro! De groepsinzendingen kregen elk een bon van Opitec t.w.v. 150 euro (de algemene winnaar 300 euro) en zij mogen ook gratis een bezoekje brengen aan Het Beroepenhuis.

We willen alle deelnemers bedanken en iedereen aanmoedigen om te blijven zoeken naar verbeteringen en nieuwe vondsten. Jullie waren allen zeer inspirerend!