Metaal- en technologiesector Oost-Vlaanderen zoekt jonge uitvinders (Persbericht)

 Terug

09/03/2017
Metaal- en technologiesector Oost-Vlaanderen zoekt jonge uitvinders (Persbericht)

Met 26.000 werknemers in ongeveer 850 bedrijven is de metaal- en technologiesector één van de belangrijkste werkgevers van Oost-Vlaanderen. Toch vindt de sector steeds moeilijker geschikt personeel. Om jongeren in contact te brengen met de sector organiseert TOFAM Oost-Vlaanderen (Tewerkstellings- en Opleidingsfonds Arbeiders Metaal & Technologie) en Stad Gent nu voor de vierde keer de uitvinderswedstrijd Boetiek Techniek.

Jan Muylaert, gedelegeerd bestuurder TOFAM Oost-Vlaanderen: “Onze sector zoekt continu geschikt personeel. Jaarlijks verschijnen op de VDAB-website 6000 vacatures voor de sector in heel Vlaanderen. De sector zoekt niet alleen continu geschikt personeel, de vacatures staan ook steeds langer open. Om te voorkomen dat de sector op een bepaald moment geen geschikt personeel meer zou vinden is het belangrijk dat we jongeren al op jonge leeftijd in contact brengen met de metaal- en technologiesector. Daarom organiseren we nu ook al voor de vierde keer de uitvinderswedstrijd Boetiek Techniek.”

Tatyana Beloy

De wedstrijd richt zich tot alle Vlaamse jongens en meisjes jonger dan 15 jaar. Men kan zowel individueel, in groep als klassikaal deelnemen. De prijzenpot bedraagt ruim 2.000 euro.  

Muylaert: “We vragen net als twee jaar geleden aan jongeren om zelf een technisch hoogstandje te bouwen of te ontwerpen. Nieuw dit jaar is dat de deelnemers hun uitvinding vooraf aan actrice en presentatrice Tatyana Beloy - die net als twee jaar geleden het gezicht is van de wedstrijd - en een jury van vakmensen moeten presenteren. Dat evenement heeft plaats op woensdag 19 april in het gebouw van TOFAM Oost-Vlaanderen in Zwijnaarde.”   

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking zelf heeft plaats op zaterdag 6 mei 2017 tijdens de doe-beurs van Boetiek Techniek.

“Net als tijdens de succesvolle editie van twee jaar geleden palmen we tijdens die dag het centrum van Gent in en belichten we samen met onze partners de mogelijkheden die de metaal- en technologiesector te bieden heeft. Het is trouwens opvallend om vast te stellen met welke vooroordelen jongeren naar de sector kijken. Maar eenmaal ze Boetiek Techniek hebben bezocht denken ze daar helemaal anders over en overwegen ze zelfs voor de sector te kiezen. In Oost-Vlaanderen alleen al zijn er een dertigtal scholen die een richting binnen het studiegebied mechanica-elektriciteit aanbieden. Keuze genoeg dus,’ zo besluit Jan Muylaert.  

Alle info over de wedstrijd Boetiek Techniek vindt u op www.boetiektechniek.be

Alle info is ook terug te vinden op de Boetiek Techniek 2017-kalender. Deze kalender is gratis te bestellen via info@boetiektechniek.be Vermelding van naam, adres en aantal exemplaren volstaat.

Contactinfo

Karen Maes, TOFAM Oost-Vlaanderen, 09 242 49 56 / 0497 52 97 77, karen.maes@tofam-ovl.be